Diana van Hal

the island

Het gebied rond Dordrecht, de Biesbosch, speelt een hoofdrol in dit kunstwerk. De verborgen wereld die daar te vinden is, de kreekjes, de magie van de verborgen kreekjes en grienden, de mensen en dieren die daar te vinden zijn, vele herinneringen, het eiland gevoel: Dordrecht kan niet zonder Biesbosch en rivieren.

In 1988 afgestudeerd aan de Kunst Academie te Rotterdam, met specialisatie in grafische technieken. De voornaamste techniek die ik op dit moment gebruik is de linosnede. Ik heb veel gereisd in West-Afrika en Zuid-Amerika, dat heeft grote invloed op mijn werk. Ontmoetingen, foto’s, etnische stoffen, motieven uit de natuur zoals schelpen of bladeren; muziek. Dat alles kan een reden geven voor een nieuw werk. Mijn werk is divers: linosneden op groot formaat, gedrukt op linnen in monochroom zwart waarin mensfiguren centraal staan, omringd door veelal etnisch aandoende motieven. Verder maak ik portretten op kleinere formaten, soms op papier soms op doek, waarbij meer kleur gebruikt wordt. Sinds de lockdown zijn er dierenven landschappen in de prenten geslopen, denkend aan de Biesbosch die Dordrecht omringt. Spelend met de materialen en mijn etspers ontstaan de beelden, de verhalen.

dianavanhal.nl
the island
Diana van Hal
linosnede
55 x 70 cm

DIT WERK IS TE KOOP

Via onderstaand formulier kunt u een bod uitbrengen op het werk van Diana van Hal, the island. U kunt bieden vanaf de prijs die door de kunstenaar is bepaald € 950,00

DOE EEN BOD

uw bod in euro's (bieden vanaf € 950,00)
Bedankt voor uw bod, u ontvangt een bevestiging per e-mail
Oops! Something went wrong while submitting the form.
website door - tjar.co