Nico Parlevliet

hoera! een berg in dordrecht

Een 2-dimensionale studie gemaakt van hetzelfde materiaal als een berg die nu in het atelier staat van Nico Parlevliet in Dordrecht.

Oorspronkelijk opgeleid als fotograaf (1969-1974, Fotovakschool, Den Haag) voelde Nico Parlevliet zich beperkt in het uiten van zichzelf en besloot hij om zich aan te melden bij een kunstacademie ( 1975-1979, Academie Minerva, Groningen). Al tijdens zijn studie begint hij reeksen foto’s, tekeningen en schilderijen van beweging te maken. In de laatste academiejaren werkt hij veel met video en 16mm film. Hij studeert in 1979 cum laude af met een werk waarin film een belangrijk deel uitmaakt van de installatie. Ontdaan van alle verhalende, psychologische en sociale contexten, zijn het juist processen die Nico Parlevliet interesseren en niet zozeer het uiteindelijke beeld. Daarom probeert hij omgevingen te scheppen waarin iets gebeurt. Verandering, beweging en het speelse, toevallige element daarin, zijn de oorsprong van zijn fascinatie.

parl.nl
hoera! een berg in dordrecht
Nico Parlevliet
gemende techniek
70 x 55 cm

DIT WERK IS TE KOOP

Via onderstaand formulier kunt u een bod uitbrengen op het werk van Nico Parlevliet, hoera! een berg in dordrecht. U kunt bieden vanaf de prijs die door de kunstenaar is bepaald € 950,00

DOE EEN BOD

uw bod in euro's (bieden vanaf € 950,00)
Bedankt voor uw bod, u ontvangt een bevestiging per e-mail
Oops! Something went wrong while submitting the form.
website door - tjar.co